Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 iulie 2010

Reteta cu viata de om

Cum ar fi daca am incerca urmatoarea reteta(gatita cu ingrediente naturale, simplu si jucandu-ne serios de-a bucatareala, ca Jamie Oliver):

1.Se ia o bucata din viata unui om.
Cu cat mai tanar, omul, cu atat mai rapida executia retetei.
Pardon, am vrut sa spun :cu cat mai tanar animalul, cu atat mai repede masa pentru prieteni.

2.Se curata, se spala, se taie in bucati potrivite.
Daca va e mai simplu, o puteti trece prin masina de tocat. Dar nu mai are aceeasi savoare.
De preferat, bucatile sa ramana "al dente".Stiu ca nu e termenul potrivit pentru carne, dar intelegeti voi.

3.Se pun toate bucatile la fezandat, un timp, cat sa se impregneze de aromele ierburilor si otetului balsamic. Ierburi, de care va plac. Sugestia mea: busuioc. Si putin pelin. Nu mult, doar putin, pentru o usoara tenta amaruie.
Sare si piper, dupa gust.

4.Se tapeteaza o cratita incapatoare cat pentru o bucata din viata unui om, se aranjeaza bucatile fezandate intr-o forma geometrica pe care o suporta cratita (stea, de exemplu, dar v-as sugera, pentru surprinderea placuta a prietenilor, o forma fractalica mai elaborata). Se adauga frunze proaspete de rozmarin, ulei de masline (musai virgin), cativa catei de usturoi (se stie ca alunga duhurile rele), rosii (celebrele pommo d'oro italiene), cativa cartofi noi in coaja (pommes de terre).

5.Se introduce la cuptor pentru circa un timp. Din cand in cand, se mai stropeste cu putin vin rosu, pentru a capata o culoare placuta privirii si crusta.

6.Cand miroase bine, sa stiti ca este gata de servit.

Pofta buna!

Secret: Inainte de servire, adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.
Si sugerati prietenilor sa manance direct cu mainile, pentru ca "numai cine nu stie sa manace frumos cu degetele, foloseste furculita", cum spunea Picasso.

Taina: Fiecare mesean va avea alaturi un bol cu apa de trandafiri, creand, in acest fel, o romantica paralela cu ospetele romane.

Astept comentariile voastre, cu eventuale adaugiri de arome, ca, nu-i asa, cum fiecare carte se naste din alta carte, fiecare reteta se naste, la randul ei, din alta reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu